🔥 Pulled Pork met Honing & Whiskey
Zoals ’ie hoort – Low & Slow, met een shot karakter.
🥩 Ingrediënten
1 mooie procureur (schouderstuk varken)
Kruidenrub voor varkensvlees (maak ’m zelf of gebruik je favoriet)
75 ml goede whiskey (geen huismerk, geef ’m wat klasse)
3 el honing (liefst donker & stroperig)
🔧 Voorbereiding (ca. 30 min)
Trimmen: Haal de procureur uit de koelkast en snij harde stukken vet en vlies weg. Alleen schoon vlees blijft over.
Injectie: Meng de whiskey en honing tot een glad mengsel. Injecteer het vlees om de 3 cm met dit mengsel. Niet te veel op één plek – anders wordt het een plakkerige bende.
Drogen & Rubben: Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf daarna royaal in met de kruidenrub. Laat even intrekken.
🔥 Bereiding (Low & Slow)
Smoker aan op 110-120°C (indirecte hitte, gebruik hout zoals appel of eik).
Leg het vlees op het rooster en sluit de deksel. Geef het vlees minimaal 6 uur de tijd.
Kern op 92-95°C? Dan is het tijd om te pullen. Laat het vlees eerst 30 min rusten in aluminiumfolie of butcher paper.
Trek het vlees met vorken of handschoenen uit elkaar. Meng eventueel met wat van de overgebleven injectiemix of een beetje eigen saus.
👨🍳 Serveer met:
Coleslaw
Brioche bun
Brisketwear attitude
Brisketwear – From Fire to Flavor
📸 Foto door Brisketwear, op eigen smoker geschoten.